Tervetuloa Malmitaloon!​​​​​​​​​​​​​​aukioloajat

Olemme avoinna

ma-to klo 8–20
pe klo 8–16
la & su klo 10–16

Poikkeukset:
to 20.6. klo 8–18
su 23.6. suljettupyörätuoli

Esteetön Malmitalo

Liikkuminen pääovelle ja aulatilassa on osittain esteetöntä. Pääasiassa yleisötiloihin pääsee pyörätuolilla, Pieneen saliin vahtimestarin avustuksella. Saleissa on induktiosilmukat. Otathan huomioon, että esityksissä käytetään valotehosteita ja esityssavua. 


Saavutettavuus > 

Tässä

Näin löydät perille

Malmitalo sijaitsee Malmin juna-aseman tuntumassa, kauppakeskus Malmin Novaa vastapäätä Ala-Malmin torin laidassa.

Käyntiosoite: Ala-Malmin tori 1

Parkkipaikkoja löytyy Malmin kaaren parkkitalosta P1.

Lisätiedot >

kino helios

Kino Helios on Malmitalon oma elokuvateatteri, joka tarjoaa edullisia ja maksuttomia elokuvia lapsille ja aikuisille. Löydät elokuvat tapahtumakalenterista.

taideteos

Galleria

Helsingin Taiteilijaseura valitsee vaihtuvat näyttelyt Malmitalon galleriaan. Näyttelyt ovat avoinna talon aukioloaikojen mukaan.

Vapaa pääsy.

Myös aulassa ja parvella on näyttelyitä.

Tapahtumakalenteri >

Löytötavarat

Voit tiedustella Malmitaloon kadottamaasi tavaraa joko aulan vahtimestareilta puh. 09 310 80831, kirjastosta 09 310 85070  tai työväenopistosta 09 31080888.

LÖYDÄ kiinnostavaa ohjelmaa!

Tutustu tuleviin tapahtumiin ja valitse omasi.

Tapahtumahakua käyttämällä näet sinua kiinnostavan sisällön.

Tapahtumakalenteri >

Aulapalvelut

Aulassa sinua palvelevat niin vahtimestari kuin naulakon henkilökuntakin. Vahtimestari vastailee kysymyksiisi ja neuvoo & opastaa tarvittaessa. Voit jättää takkisi, sateenvarjosi tai laukkusi vartioituun narikkaan maksutta. 
Naulakkopalvelu on ilmaista.

Kulttuurikaveri seuraksi

Haluaisitko lähteä konserttiin, teatteriin, museoon tai muuhun tapahtumaan, mutta yksin lähteminen tuntuu tylsältä tai vaikealta?

Tällaisia hetkiä varten on kulttuurikaveri. 

sydan

Vahtimestari auttaa

Vahtimestarilta voi aina kysyä neuvoa tai apua vieraillessasi Malmitalossa tai soittamalla puh. 09 310 80831

Malmitalon vahtimestarit ovat osa Palmian palveluita.

Palmia.fi >

tilaa ystäväkirje

Malmitalon ystäväkirjeen tilaajana saat muutaman kerran kaudessa sähköpostitse viimeisimmät kuulumisemme, tapahtumavinkkejä ja tarjouksia.

​​​​​​​

Seuraa Somessa

Malmitalolla on aktiivista toimintaa myös sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät Facebookista ja Instagramista.

Facebook >

InstagraM >


Toimijat

Malmitalon esitys-, tapahtuma- ja näyttelytoiminnan lisäksi talosta löytyvät myös kirjasto, työväenopisto, neljä taidekoulua ja nuorisopalvelun Koillisluotsi ja Operaatio Pulssi!.

​​​​​​​

Kulttuuripalvelut

Malmitalossa järjestetään kaupunkilaisille kulttuuritapahtumia, esityksiä, näyttelyitä, kursseja ja taidekasvatusta. 

​​​​​​​

Malmin kirjasto

Malmin kirjasto palvelee rajoitetusti, lue lisää kirjaston nettisivuilta.

Tarjolla kirjastossa on monipuolisesti kirjoja, lehtiä, musiikkia & elokuvia ja myös asiakastietokoneita.

Kirjasto > ​​​​​​​


Helsingin työväenopisto

Helsingin työväenopisto järjestää kursseja Malmitalolla. Tule harrastamaan tai opiskelemaan yleissivistäviä aineita.

Työväenopisto > ​​​​​​​


Koillisluotsi

Luotsi on tarkoitettu helsinkiläisille yläkouluikäisille, jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea tutulta ohjaajalta. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Nuorten.helsinki > ​​​​​​​


Operaatio Pulssi!

Maksutonta tekemistä 12–18-vuotiaille. Nuori voi myös itse Pulssin kautta vaikuttaa alueen harrastustarjontaan ja tapahtumiin.


ravintola 

Malmitalon ravintola Lamasussa tarjolla herkullinen buffetlounas arkisin klo 10.30–14.30 ja suolaisia ja makeita leivonnaisia. Ravintola on avoinna arkisin klo 10–18.00 ja lauantaisin klo 12-16.00. Tapahtuma- ja esitysiltoina kahvila on avoinna mahdolliseen väliaikaan saakka.

Lounaslista ravintolan nettisivuilla: Lamassu


Pohjois-Helsingin musiikkiopisto

Pohjois-Helsingin musiikkiopistossa voi opiskella musiikkia ammattilaisten johdolla varhaiskasvatuksesta aina ammattiopintoihin saakka.

musiikkiopisto >


Helsingin tanssiopisto

Maamme monipuolisin tanssikoulu tarjoaa lapsille ja nuorille opetusta myös Malmitalolla.

Tanssiopisto > ​​​​​​​


Pohjois-helsingin kuvataidekoulu

Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu antaa kuvataiteen perusopetusta lapsille ja nuorille. Opetus on vuosittain etenevää, mutta myös lyhytkursseja on tarjolla.

Kuvataidekoulu > ​​​​​​​


Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulu

Taito-käsityökoulu tarjoaa lapsille ja nuorille käsityötaiteen perusopetusta Malmitalossa.

Taito Etelä-Suomi > ​​​​​​​

​​​​​​​Malmitalo on Koillis-Helsingin oma kulttuurikeskus 

Vuonna 1994 avattu Malmitalo tarjoaa kulttuuripalveluja monipuolisesti ja runsaasti. Vuosittain talossa on yli 400 kulttuuritilaisuutta; muun muassa konsertteja, elokuvia ja teatteria sekä koko perheen tapahtumia. Malmitalon galleriassa ja aulassa nähdään vaihtuvia näyttelyitä. Myös taidekasvatus on yksi painopisteistä. 

Malmitalon johtajina ovat toimineet Irmeli Niemi 1994–2006, Paula Lehto 2007–2008 ja vuodesta 2008 nykyinen johtaja Antti Manninen (vs. Tiina Laukkanen vuoden 2024 lopuun asti).

Arkkitehdit Reino Huhtiniemi ja Kimmo Söderholm voittivat Malmitalolle järjestetyn arkkitehtikilpailun suunnitelmallaan "Kulttuuriparatiisi". Talon sisustuksen pääsuunnittelijana toimi sisustusarkkitehti Kaarina Huhtiniemi. Taiteilija Markku Salolta tilattiin taideteos talon symboliksi. Salon teos korkealla lasikattoisessa aulassa tuo mieleen ilmavirtojen suuntaa näyttävän tuulipussin.

Kulttuuripalvelut vastaa ohjelmatoiminnasta ja taidekasvatuksesta

Helsingin kaupungin kulttuuripalvelut järjestävät Malmitalon kulttuuripitoisen ohjelman, näyttelyt ja tapahtumat. Isommissa tapahtumissa voivat olla mukana kaikki talon toimijat. Myös lasten taidekasvatus kuten 5x2-kurssit on kulttuuripalveluiden alaa.

Vieraile muissakin Helsingin kulttuurikeskuksissa

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla toimii yhteensä kahdeksan kulttuurikeskusta: Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa ja Vuotalo, lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo sekä Savoy-teatteri. Lisäksi toimialalan tapahtumapaikkoihin kuuluu kesäisin toimiva Espan lava. Kulttuurikeskukset tarjoavat helsinkiläisille monipuolisia kulttuuripalveluja, kuten konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä, lastentapahtumia ja taideopetusta. Kulttuurikeskusten tapahtumat toteutetaan tiiviissä yhteistyössä helsinkiläisen taide- ja kulttuurikentän sekä helsinkiläisten kanssa.

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan palveluihin kuuluvat myös liikunta-, nuoriso- ja kirjastopalvelut, kaupunginmuseo ja kaupunginorkesteri.