Malmitalon Drag Kids -dokumenttielokuvanäytös perutaan

Malmitalo on päättänyt perua lauantaille 15.4. suunnitellun dokumenttielokuvanäytöksen Drag Kids, koska se ei ole vielä saanut virallista ikärajamääritystä. Elokuvanäytös oli määrä järjestää osana Malmitalon Kulttuurikaappi-festivaalin ohjelmistoa. Festivaalin tavoitteena on tehdä näkyväksi LGBTQIA+ -kulttuuria ja tuoda esille erilaisia ilmiöitä, jotka suoraan tai välillisesti liittyvät Suomessa ja muualla maailmassa tähän kulttuuriin.

Suomessa elokuvien ja dokumenttien ikärajat perustuvat lakiin, eikä elokuvateatteri tai muu kuvaohjelman tarjoaja voi päättää niistä itse. Mikäli elokuva ei ole saanut Kavin (Kansallinen audiovisuaalinen instituutti) virallista ikärajamääritystä, ikärajan täytyy olla 18 vuotta. Tästä syystä myös Drag Kids -dokumenttielokuvan ikärajaksi oli määritetty K-18. Harkinnan jälkeen Malmitalo on päättänyt perua lauantaille 15.4. suunnitellun näytöksen.

"Dokumenttielokuvasta on syntynyt paljon virheellisiä tulkintoja, joten harkinnan jälkeen emme esitä dokumenttia," toteaa Malmitalon johtaja Antti Manninen.

Drag Kids on dokumenttielokuva, jonka päähenkilöitä yhdistää jaettu kiinnostus drag-kulttuuria kohtaan. Drag on taiteenlaji, jossa henkilö ilmaisee itseään pukeutumisen, meikin ja esiintymisen kautta. Elokuvan tarkoituksena ei ole seksualisoida lapsia, vaan tuoda esille Drag Kids -ilmiötä.

Peruttu Drag Kids -elokuvanäytös oli maksuton, joten lippujen hyvityksiin ei ryhdytä. Kulttuurikaappi-festarien muu ohjelma järjestetään suunnitellusti.